ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΩ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C;

13/10/2020
από aggeliki kotsara

H οξείδωση των κυττάρων είναι μια από τις σοβαρότερες αιτίες πρόωρης γήρανσης γιατί καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τους ιστούς στήριξης της επιδερμίδας και επιταχύνει τον σχηματισμό ρυτίδων.

 

 

Το σώμα μας βασίζεται για όλες τις λειτουργίες του στο οξυγόνο. Κατά τη διάρκεια των διάφορων χημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν στο σώμα μας συνεχώς, παράγονται ελεύθερες ρίζες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο οργανισμός διατηρεί αυτές τις ρίζες σε στενό έλεγχο και προστασία. Ελεύθερες ρίζες όμως παράγονται και από εξωγενείς παράγοντες όπως είναι η υπεριώδης ακτινοβολία, η ραδιενεργός ακτινοβολία, το όζον, η περιβαλλοντική μόλυνση, τα φάρμακα και το κάπνισμα.  Όταν τα κύτταρά μας υποβάλλονται σε οξείδωση λόγω αυξημένης παραγωγής ελευθέρων ριζών δημιουργείται μια κατάσταση την οποία ονομάζουμε οξειδωτικό στρες.

 

Η μεγάλη συγκέντρωση ελευθέρων ριζών, πυροδοτεί μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων που μεταβάλλει ριζικά τη βιοχημική κατάσταση των κυττάρων και οδηγεί στην εμφάνιση σημαδιών πρόωρης γήρανσης.

 

 

 

  • ρυτίδες
  • αποχρωματισμός
  • θαμπάδα

   


 

Ο οργανισμός διαθέτει ενδογενείς και εξωγενείς αμυντικούς μηχανισμούς κατά του οξειδωτικού στρες.  Όμως, οι μηχανισμοί αντιοξειδωτικής άμυνας είναι λιγότερο αποτελεσματικοί μετά την ηλικία των 40 ετών αλλά και σε περίπτωση πολύ αυξημένης παραγωγής ελευθέρων ριζών.

 

Έτσι λοιπόν, καλό είναι να ενισχύουμε τον οργανισμό και το δέρμα μας με αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν την παραγωγή των ελευθέρων ριζών και εξουδετερεώνουν τις βλαβερές συνέπειές τους στα κύτταρα.

 

   

Η βιταμίνη C (ή ασκορβικό οξύ) είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά γιατί παίζει θεμελιώδη ρόλο στην προστασία των κυττάρων από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών. Εκτός όμως από αυτό βοηθά και στα παρακάτω: 

  • είναι απαραίτητη για τη βιοσύνθεση κολλαγόνου
  • προλαμβάνει χημικές αντιδράσεις που προκαλούν ανομοιόμορφο δερματικό τόνο
  • έχει ήπια απολεπιστική δράση

Το σώμα μας δεν μπορεί από μόνο του να παράγει και να διατηρήσει την βιταμίνη C, έτσι λοιπόν είναι σημαντικό να την παρέχουμε εμείς στο δέρμα μέσω ειδικών καλλυντικών συνθέσεων. 

 Η βιταμίνη C μπορεί να εμπλουτίσει την φροντίδα κάθε τύπου δέρματος, σε όλες τις ηλικίες.

Εφαρμόστε ταμποναριστά τις σταγόνες COLLISTAR VITAMIN C + ALPHA ARBUTIN σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο, πρωί ή/και βράδυ, πριν την συνηθισμένη σας κρέμα προσώπου.

Κατάλληλες ακόμη και για το ευαίσθητο δέρμα, οι σταγόνες Collistar Vitamin C + Alpha Arbutin αναζωογονούν την επιδερμίδα, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, διορθώνουν τη θαμπή και γκρίζα όψη και αφυπνίζουν την φυσική λάμψη της επιδερμίδας. Εμπλουτισμένες με αρμπουτίνη, μια ουσία που ρυθμίζει την παραγωγή μελανίνης, εξομαλύνουν τις χρωματικές ατέλειες, φωτίζουν το πρόσωπο και δίνουν έναν ομοιόμορφο, γεμάτο ζωντάνια τόνο.

Για ισχυρότερο αποτέλεσμα αντιοξείδωσης, αναζωογόνησης και ακτινοβολίας της επιδερμίδας, χρησιμοποιήστε την κρέμα COLLISTAR VITAMIN C + FERULIC ACID CREAM, πρωί ή/και βράδυ είτε μετά τις σταγόνες είτε μόνη της, σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο. Εμπλουτισμένη με φερουλικό οξύ, ένα ακόμη ισχυρό αντιοξειδωτικό, προσφέρει λαμπερό, τέλεια ενυδατωμένο, προστατευμένο και αναζωογονημένο δέρμα ενώ συμβάλλει επίσης στην παραγωγή κολλαγόνου. Με την ελαφριά, μη λιπαρή της υφή είναι ιδανική για το λιπαρό δέρμα όμως μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος ακόμη και στο ευαίσθητο δέρμα.

 


Τα ερευνητικά εργαστήρια της Collistar χρησιμοποιούν την πιο σύγχρονη μορφή του μορίου της βιταμίνης C, το οποίο ονομάζεται αιθυλικό-ασκορβικό οξύ και σε σχέση με άλλα εμπορικά είδη προσφέρει:

  • μεγαλύτερη σταθερότητα, πριν το άνοιγμα του προϊόντος αλλά και κατά τη διάρκεια χρήσης του
  • εξαιρετική διεισδυτική ικανότητα
  • μέγιστη αποτελεσματικότητα
  • υψηλή ανεκτικότητα

Τα παραπάνω προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο για πρόληψη των σημαδιών της γήρανσης και προστασία της επιδερμίδας από το οξειδωτικό στρες. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν στοχευμένη θεραπεία όταν το δέρμα φαίνεται θαμπό, κουρασμένο και άτονο.

 

 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική